Thursday 21 June
SITE NAVIGATOR
Home (Public)
SITE MAP
Browse the UROlog website

INFO SUPPORTED BY
     OUR SPONSORS
Prostaat, De Meest Gestelde Vragen Alles wat U altijd al over de prostaat wilde weten
Heldere antwoorden op veelgestelde vragen
Geschreven door UROlog redacteur en uroloog Joop Noordzij
Bestel het boek via bol.com
E-MAIL UROLOG
HONcode accreditation seal. We comply with the HONcode standard for health trust worthy information: verify here.
 
 

Patiënten informatie: PANEL VRAGEN

URO SPECIAL. Special pages for special problems. Information on frequent urological problems. Impotence - Interstitial Cystitis - Vasectomy Reversal   NIER. Een inleiding over de vorm, ligging en grootte van de nieren en hun functie in het dagelijks leven van een mens. Over wat er mis kan gaan en hoe je daar achter komt. En wat er aan gedaan kan worden natuurlijk.   BLAAS. Waar zit-ie en waar dient-ie voor. Geeft de blaas weleens problemen en, zo ja, wat voor problemen dan wel. Wat voor onderzoek kun je doen. Welke oplossingen zijn er voor handen als de blaas niet goed functioneert.   PROSTAAT. Een, vooral voor ouderen, tot de verbeelding sprekend orgaan, waarvan velen echter niet weten waarvoor het dient of waar het precies in het lichaam is gelokaliseerd. Hoe kom je er achter of de prostaat het 'niet goed doet' of wellicht zelfs 'in de weg zit'. Hoe kunnen problemen worden opgelost. Inclusief een zelf-test om plasproblemen te kunnen inschatten.   PENIS. Een, vooral voor jongeren tot de verbeelding sprekend orgaan, waarvan velen wel weten waarvoor het dient en waar het te vinden is. Wat een flink aantal mensen niet weten is hoe het (hij) werkt en wat de mogelijkheden zijn als het (hij) niet werkt.   TESTIKEL. Evenals de nieren een dubbel uitgevoerd orgaan dat twee functies in zich verenigt. Wat kan er mis gaan, en hoe kunnen we dat oplossen. Hoe kun je de functie testen.   UROLOGIE. Wat is een uroloog eigenlijk voor iemand, wat doet hij/zij. Welk stuk van het lichaam behoort tot het 'gebied' van het specialisme urologie. Tevens de plaats voor de verantwoording van de Urologie Pagina.   Patiënten-INFORMATIE. PatiŽnt-informatie betreffende verschillende urologische onderzoeken en behandelingen. 'Wat gebeurt er met me' en 'Hoe gaan ze het doen'.   Patiënten VERENIGINGEN. Adressen van de verschillende patiŽnt verenigingen in Nederland op het gebied van urologie. UROPANEL. Vragen stellen aan het urologie panel.

VRAGEN AAN HET UROLOGEN-PANEL

Hoewel geprobeerd is om op de Urologische Pagina een tipje van de urologische sluier op te lichten en een aantal veelvoorkomende urologische ziekten te bespreken, zullen er ongetwijfeld bij sommige lezers vragen blijven bestaan. Het is uiteraard niet mogelijk om in deze beperkte ruimte de gehele urologie te behandelen, terwijl, anderzijds, sommige problemen zo persoonlijk zijn dat 'op maat gesneden' informatie gewenst is. In die gevallen waarin reeds medische hulp, via huisarts of uroloog, is gezocht, lijkt het het meest gewenst om eventuele vragen aan de betreffende medicus voor te leggen, aangezien die over alle informatie betreffende de ziekte beschikt. In het andere geval, of wanneer toch nog onduidelijkheden blijven bestaan, hebben wij gemeend op deze Urologische Pagina de mogelijkheid te moeten geven voor het stellen van vragen.
Met nadruk stellen wij dat de antwoorden op de vragen niet als vervanging kunnen dienen voor een advies van huisarts of uroloog en dat e.e.a. dient te worden gezien als algemene 'achtergrond-informatie'. Het Internet kan Uw behandelend arts niet vervangen.

Vergeet niet Uw E-mail adres te vermelden, anders kan het antwoord niet worden verstuurd.

Als gevolg van vakanties en congresbezoek kan er vertraging optreden in de beantwoording van de vragen. Wees geduldig.


E-mail adres:
CONTROLEER OF UW E-MAIL ADRES CORRECT IS WEERGEGEVEN!

Geslacht: vrouw man

Hieronder kunt U Uw vraag deponeren (maximaal 20 regels van 50 tekens!):

Wanneer U Uw vraag in bovenstaand vak hebt gesteld, dan kunt U met de knop 'Verzenden' e.e.a. naar het urologie-panel versturen. Wilt U alles wissen en opnieuw beginnen, druk dan op 'Wissen'.
Uiteraard zal Uw vraag strikt vertrouwelijk worden behandeld en worden alle gegevens vernietigd zodra het antwoord op Uw vraag via E-mail naar U is verstuurd.

IS UW E-MAIL ADRES CORRECT WEERGEGEVEN?
anders kunnen wij U niet antwoorden 
HOME
© 2002-2018: UROlog.nl
- Public section
Last update: 22 February 2017.